‘Barış’ Konulu 7.Karikatür Yarışması

Yaratıcı Çocuklar Derneği 7. Karikatür Yarışması

Aydın Doğan Vakfı işbirliğinde bu yıl yedinci kez düzenlenecek olan karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin karikatürleri sergilenecek ve katalog olarak yayınlanacaktır. Sergi ve ödül törenine ünlü karikatür sanatçıları katılacaktır. Yarışma hakkındaki bilgilere www.yaraticicocuklardernegi.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM/ KURULUŞ

Yaratıcı Çocuklar Derneği

YARIŞMANIN KONUSU

Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin Aydın Doğan Vakfı işbirliğinde yürüttüğü yarışmanın konusu bu yıl 'BARIŞ' olarak belirlenmiştir.

YARIŞMANIN AMACI

Öğrencilerin çizim ve mizah yeteneklerini geliştirmelerini sağlayarak geleceğin karikatür sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak.

TÜRÜ

Karikatür Yarışması

HEDEF KİTLE

İlkokul (3., 4. Sınıflar)

Ortaokul (5., 6., 7., 8. Sınıflar) ve

Lise ( Hz. 9., 10., 11., 12. Sınıflar) düzeyindeki öğrenciler.

YARIŞMA TAKVİMİ

Duyuru Tarihi: 04 Ekim 2013

Son Katılım Tarihi: 10 Mart 2014

Karikatürlerin Değerlendirilmesi : 28 Mart 2014

Sonuçların Açıklanması: 07 Nisan 2014

Ödül töreni yeri ve tarihi daha sonra açıklanacaktır.

KATILIM ŞARTLARI

1. Yarışmaya en fazla üç adet karikatür ile katılabilinir. Yarışmaya gönderilen karikatürler iade edilmez.

2. Karikatürler için, en küçük A4, en büyük A3 boyutlarında resim kağıdı kullanılacaktır.

3. Karikatürler, resim kağıdı üzerine, 0,5 numara siyah pilot marka veya benzeri türde bir kalemle çizilecektir. Karikatürler serbest teknik (kuru boya ve sulu boya v.b.) ile renklendirilebilinir.

4. Yarışmaya gönderilecek karikatürlerin arkasına, aşağıda örneği bulunan etiketin eksiksiz doldurularak yapıştırılması bu şartnamenin sonunda bulunan (Sayfa 3) etiketin bilgisayar ortamında veya okunaklı (el yazısı ile yazılmaması gerekmektedir)  eksiksiz doldurularak yapıştırılması zorunludur. Değerlendirme kategori bazında yapılacağı için sınıf bilgisi mutlaka belirtilmelidir.

5. Irk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığı yapan, şiddet ve savaş yanlısı olan, cinselliği ön plana çıkaran, özgün olmayan, kopyalanmış ve yetişkin müdahalesi içeren karikatürler yarışma dışı kalır.

6. Ödül alsın veya almasın bütün karikatürler, gerektiğinde tek tek ya da kitap olarak yayınlanabilir, dernek tanıtımında kullanılabilir. Yaratıcı Çocuklar Derneği, karikatürleri yayınlama hakkına sahiptir.

7. Yarışmaya karikatür gönderen kişi ve kurumlar yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılır. Şartnameye uymayan karikatürler değerlendirmeye alınmaz.

8. Karikatürler 10 Mart 2014 Pazartesi günü en geç saat 17.00’a kadar aşağıda adresi bulunan Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne teslim edilecektir.

9. Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan çalışmalar “Çocuklar ve Kentler” Edirne etkinliğinde sergilenecektir.

10. Sergi düzenlenmesi Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin belirlediği sorumlular tarafından yapılacaktır.

11. 'BARIŞ' konulu karikatür yarışmasına katılan yarışmacılar etkinlik ve ödül töreninde çekilen fotoğraflarının yanısıra kişisel fotoğraf ve çizimlerinin, yarışmayı ve düzenleyen kuruluşları tanıtmak üzere yazılı/görsel medyada ve basılı malzemelerde kullanılacağını kabul etmiş sayılır.

12. Yarışmaya karikatür gönderen kurum, öğrenci ve velisi yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılır.

YARIŞMA ŞARTLARI

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Jüri Üyelerinin

1. dereceden akrabaları yarışmaya katılamaz.

SEÇİCİ KURUL

Yaratıcı Çocuklar Derneği temsilcileri

Didem ÇAPA (Yönetim Kurulu Başkanı)

Havva TAPA  (Yönetim Kurulu Üyesi)

Profesyonel karikatüristler

Raşit YAKALI

Erdoğan BOZOK

İbrahim TAPA

Aziz YAVUZDOĞAN

Tan ORAL

Yurdagün GÖKER

DEĞERLENDİRME KATEGORİLERİ

1. İlkokul 3-4.Sınıflar

2. Ortaokul 5-6. Sınıflar

3. Ortaokul 7-8. Sınıflar

4. Lise Hazırlık ve 9-10. Sınıflar

5. Lise 11-12. Sınıflar

ÖDÜLLER

Değerlendirme yapılan her kategori için;

Yarışma Birincisine; 1.’lik kupası, madalya, katılım belgesi, Aydın Doğan Vakfı Karikatür Kitabı, Karikatür Yarışması Kitabı, sürpriz hediyeler .

Yarışma İkincisine; 2.’lik kupası, madalya, katılım belgesi, Aydın Doğan Vakfı Karikatür Kitabı, Karikatür Yarışması Kitabı, sürpriz hediyeler.

Yarışma Üçüncüsüne; 3.’lük kupası, madalya, katılım belgesi, Aydın Doğan Vakfı Karikatür Kitabı, Karikatür Yarışması Kitabı, sürpriz hediyeler .

Mansiyon alan karikatürler; Madalya, katılım belgesi, Aydın Doğan Vakfı  Karikatür Kitabı, Karikatür Yarışması Kitabı, sürpriz hediyeler .

Ödül Töreni ;  Ödül töreni yeri ve tarihi daha sonra açıklanacaktır.

KOORDİNATÖR İLETİŞİM BİLGİLERİ

İbrahim TAPA

Gsm: 0542 216 20 91

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kandilli Mah. Kandilli İskele Cad. No: 3, D: 8 - 34684 Üsküdar- İstanbul

Tel: 0216 332 78 58 Fax: 0216 332 76 56 Gsm:  0532  437 94 06

E-mail: info@yaraticicocuklardernegi.org

Açıklama: 5846 Sayılı Yasa gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm karikatürlerin her türlü kullanım hakları, bedelsiz olarak yarışmayı düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne ait olacaktır. Öykülerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her kurum, öğrenci ve velisi bu şartları kabul etmiş sayılır.

frn Yaratıcı çocuklar dern. lgo. o