KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

Soner Tuna

Soner Tuna

 

 

04.10.1966 tarihinde Kocaeli’de dünyaya gelen Soner TUNA aslen Edirneli olup Balkan göçmeni bir ailenin ilk çocuğudur. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da yapan TUNA, 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Bölümünden mezun oldu.

Bir süre çeşitli reklam ajanslarında çalışan TUNA, asıl gönül verdiği iş olan çizgi roman ve illüstrasyon çalışmalarına yöneldi.  Deli, RR, Dinozor, Aydınlık, Bilim ve Ütopya, Yeni Yüzyıl, Ateş, Akrebin Gölgesi,  HBR, Resimli Roman, Küstah, Otlak, Gececi gibi çeşitli dergi ve gazetelerde Türk ve Dünya edebiyatından insanı ve insanî değerleri anlatan kısa, çarpıcı hikayeleri kendine özgü üslubuyla çizdi.

2000 yılında İstanbul’dan ayrılıp memleketi olan Edirne’ye yerleşti.  2001’de Trakya Üniversitesi Grafik Programında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan TUNA, bir yandan da yağlı boya tablo,  çizgi roman ve illüstrasyon çalışmalarına devam etti. Sanatçı 2013 yılında Tesla, 2014 yılında İskenderiyeli Hypatıa adlı kitapları Bilim ve Gelecek Kitaplığı’ndan; 2015 yılında Çizgilerle Bir Bilim Kadınının Hikayesi Madame Curıe yine aynı yıl Çizgilerle Rosa, 2018 yılında Çizgilerle Nazım Hikmet adlı kitaplarını Yordam yayınlarından çıkardı.

Hazırlığını sürdürdüğü Emile Zola’nın Germinal adlı eseri,  okumayı ve çizmeyi bir yaşam tarzı olarak benimseyen ve mütevazı kişiliği ile tanınan TUNA’nın 13.10.2019 tarihinde aramızdan ayrılması nedeniyle yarım kaldı.